Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Nye ID.4 GTX med firehjulstrekk Fremtidens familie-SUV er her

Den første sportslige toppmodellen i vår helelektriske modellserie

ID.4 GTX med firehjulstrekk er det nye flaggskipet i helelektriske ID.-familien. GT har lenge vært en betegnelse forbundet med kjøreglede, og X representerer morgendagens mobilitet. Bærekraft og sportslighet er ikke motpoler - GTX gjør karbonnøytral kjøreglede tilgjengelig for svært mange. ID.4 GTX har firehjulstrekk og to motorer, sportslig ytelse med inntil 2991 hk og 0-100 km/t på 6,2 sekunder. Den har lang rekkevidde på inntil 4782 km og maksimal ladeeffekt på inntil 1253 kW gir korte ladestopp. ID.4 GTX er romslig for en hel familie, har bagasjeromsvolum på 543 liter og kan trekke tilhenger på inntil 1200 kg.

ID.4 GTX fra kr 456.000 *

Kontakt oss for mer informasjon
og bestilling av ID.4 GTX

Ved å sende inn skjemaet godtar du våre retningslinjer for personvern. Les mer her.

 


id.4_gtx_firehjulstrekk

Firehjulstrekk med to elektriske motorer

Nye ID.4 GTX med firehjulstrekk og to motorer driver hver sin aksel gjennom en 1-trinns girkasse. I motsetning til tradisjonelle system for firehjulsdrift, er det ingen mekanisk forbindelse mellom for- og bakaksel – og dermed heller ingen transmisjonstunell inne i bilen. Firehjulstrekket er basert på et intelligent kontrollsystem. Det kalkulerer kraftbalansen mellom de to elektromotorene basert på effektivitet, dynamikk og kjørestabilitet. I de fleste kjøresituasjoner vil bare den bakre motoren være aktiv. Foran er det montert en asynkronmotor (ASM) som aktiveres på noen få millisekunder når en sportslig kjørestil eller glatt underlag krever det.

Fra 0-100 km/h på 6,2 sekunder

De to elektromotorene er kompakte og lette. Ved bakakselen er det en synkronmotor med permanente magneter (PSM), med en ytelse på 150 kW (204 hk). Denne motortypen har en spesielt høy effektivitet. Foran er det montert en asynkronmotor (ASM). Samlet yter disse motorene inntil 2991 hk og sørger for at flaggskipmodellen av ID.4 akselererer fra 0 – 60 km/t på bare 3,2 sekunder, og den når 100 km/h etter 6,2 sek. Toppfarten er elektronisk begrenset til 180 km/h. 


ID.4 GTX rekkevidde

Lang elektrisk rekkevidde

ID.4 GTX har det største batteriet i ID.-familien, med 77 kWh netto kapasitet. Det gir en rekkevidde på inntil 4782 km rekkevidde. Ved hjemmelading eller ved offentlige AC-ladepunkter, kan GTX lades med en effekt på inntil 11 kW. Ved lynladestasjoner, slik som IONITY og BKK, er maksimal ladeeffekt inntil 1253 kW. Det gjør det mulig å øke rekkevidden med 300 km på rundt 30 minutter under optimale forhold.

 

3250_ham_id.4_gtx_design_2_900.jpg

Nye designelementer

Den 4,58-meter lange ID.4 GTX har en kraftfull fremtoning og en effektiv aerodynamikk. Dette er en kombinasjon av den grunnleggende karosseriformen, kombinert med detaljløsninger som elektriske radiatorskjold foran, innfelte dørhåndtak – og de skulpturerte baklysene.

LED Matrix-frontlyktene (standard) gir både svært effektiv belysning av veibanen, og en særegen lyssignatur. Hver modul består av 18 LED-dioder, som kan dimmes individuelt. Når lysene er slått på, bidrar også LED-stripen mellom frontlyktene til særpreget. Bak gir «3D LED»-lyktene med 9 fiberoptiske elementer bremselys i X-form og dynamiske blinklys. En rød LED-stripe binder sammen baklyktene. Dynamiske animasjoner ønsker føreren velkommen og farvel.

Karosseriet til ID.4 GTX har flere unike detaljer. Takrails og bakspoiler er i sort, mens takrammen er i høyglans antrasitt. Grillen foran er i sort høyglans. Den bakre støtfangeren har et nytt, slående design, med diffusor i «Galvano Gray». ID.4 GTX kan blant annet leveres i den nye rødfargen «Kings Red metallic».